fbpx

Varkentjes zamelen geld in voor behoud boerenlandpaden

Veel boeren stellen ruimhartig hun land open voor wandelaars. Hierdoor kunnen inwoners en recreanten volop genieten van de rust en de schoonheid van het platteland. De boerenlandpaden moeten echter wel worden onderhouden. Om de agrariërs hierbij te ondersteunen en om aandacht te vragen voor het waardevolle boerenlandschap is de actie ‘Steun de boerenlandpaden’ gestart.
Spaarvarkentje

Steun het boerenlandpad

Wandelaars wordt gevraagd een kleine bijdrage achter te laten in de spaarvarkentjes die op verschillende boerenerven aanwezig zijn. Doneren kan ook via NL85RABO0304089354 t.n.v. Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland. Voor 10 euro kan 10 meter boerenlandpad een jaar lang worden onderhouden. En voor 5 euro kan hetzelfde stuk ook nog worden verfraaid met bloemenrijke randen.

Onze spaarvarkentjes staan onder andere bij ...

Vers van boeren in het Groene Hart, met passie gemaakt. De beste boerenkaas en nog veel meer lekkers.
"Op onze boerderij staat de zorg voor de natuur centraal. Het grasland is onderdeel van het Nationale Natuurnetwerk, maar ook op het boerenerf zijn diverse maatregelen getroffen om de natuur te bevorderen."
"Bij ons geniet je van een magnifiek uitzicht  en luister je naar vele watervogels. Wandel, fiets of vaar door de prachtige natuurgebieden in de directe omgeving."

Landschapsfonds Holland Rijnland

Met ons fonds financieren we groene projecten die de regio Holland Rijnland nog mooier maken. Voorbeelden hiervan zijn ‘het beheer van bloemrijke akkerranden’ en ‘het behoud van boerenlandpaden’. In dit laatste project kunnen agrariërs die een pad over hun land openstellen een vergoeding ontvangen. 

Landschapsfonds Holland Rijnland werkt samen met het Groene Klaver Collectief en de Stichting Land van Wijk & Wouden.


KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer