fbpx

Hoogstamfruitboomgaarden

In het voorjaar tere bloesem, in de herfst sappige peren en appel en in de winter een statige karakter in het weiland. Hoogstambomen zijn het waard om gezien te worden! Daarnaast bieden ze voedsel en nestplaatsen voor wilde bijen, vlinders, egels en steenuilen. De boomgaarden zijn dan ook echte juweeltjes voor het landschap.

Maar wanneer spreken we over een hoogstamfruitboomgaard? Een hoogstamfruitboomgaard bestaat uit minimaal 5 fruit- of notenbomen van oudhollandse rassen. De takken beginnen zo’n beetje rond de 1 meter 80.  Net hoog genoeg om er onderdoor te lopen. Voor een optimale groei en vruchtontwikkeling is het goed regelmatig en kundig te snoeien. 

Extra informatie

Meer tips voor het aanleggen en beheren van dorps- en buurtboomgaarden vindt u in het handboek Buurtbongerds, van Michiel Bussink.

Het boek is gratis beschikbaar via deze link

U kunt het Landschapsfonds ondersteunen in haar streven de waarde en de aantrekkingskracht van het landschap in het gebied Holland Rijnland te verbeteren

Steun het fonds
Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland is een algemeen nut beogende instelling (ANBI)
Pauwstaat 32
2274 SK Voorburg
email: [email protected]
Telefoon: 085 - 0603 321
KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram