fbpx

Leer hoogstambomen snoeien - Volg een gratis workshop!

Op zaterdag 24 oktober stond een workshop snoeien gepland, die georganiseerd zou worden vanuit het Landschapsfonds Holland Rijnland. Door de aangescherpte corona-maatregelen hebben we moeten besluiten om deze workshop niet door te laten gaan. We zullen alle deelnemers per mail informeren en op zoek gaan naar een alternatieve datum.

Oorspronkelijke tekst

Wilt u graag de vruchten plukken van uw eigen volgroeide boomgaard, meld u dan snel aan voor deze snoei-workshop. Het Landschapsfonds biedt deze dag gratis aan, omdat wij het culturele erfgoed in stand willen houden en een bijdrage willen leveren aan de natuur.

Datum:Zaterdag 24 oktober (let op: gaat niet door!)
Locatie:Iederenehoeve, Ridderbuurt 3, 2402 NG, Alphen aan den Rijn. Bekijk in Google Maps

Programma:
9.00 uurInloop & koffie
9.30 uurIntroductie Peter van den Akker, voorzitter van het Landschapsfonds
9.45 uurWorkshop deel 1: Algemene inleiding over groei, vitaliteit en vruchtzetting van fruitbomen. Herkenning van vruchthout en groeischeuten.
11.15 uurWorkshop deel 2: In groepjes van 3 á 4 deelnemers gaan we de boomgaard in om vitaliteit en vruchtbaarheid te bepalen van de aanwezige bomen met terugkoppeling naar de hele groep.
12.30 uurLunch + aanplant eerste hoogstamboom Iederenehoeve
13.30 uurWorkshop deel 3: Snoeien gericht op vitaliteit en met aandacht voor gereedschap en veilig werken. Deelnemers maken een snoeiplan bij 'hun' boom.
15.00 uurWorkshop deel 4: Onder begeleiding snoeien
16.15 uurAfsluiting door Marcel Eilers & een medewerker van De Groene Motor

Trek (oude) werkkleding aan en stevige schoenen, want we gaan buiten aan de slag. Zorg voor passende kleding in verband met het weer.

Wij zorgen ervoor dat er ladders, gereedschap en andere hulpmiddelen aanwezig zijn om veilig te kunnen werken.

Wanneer u naar de workshop komt, dan gaan wij er vanuit dat u geen gezondheidsklachten heeft. Op de locatie werken we volgens de corona richtlijn.

Houd mij op de hoogte van de nieuwe datum


Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Peter van den Akker via 06 2087 9391 of [email protected]

U kunt het Landschapsfonds ondersteunen in haar streven de waarde en de aantrekkingskracht van het landschap in het gebied Holland Rijnland te verbeteren

Steun het fonds
Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland is een algemeen nut beogende instelling (ANBI)
Pauwstaat 32
2274 SK Voorburg
email: [email protected]
Telefoon: 085 - 0603 321
KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram