fbpx

Landschapsfonds doneert 13.250 euro aan de patrijs

Als het aan Landschapsfonds Holland Rijnland ligt, lopen er in de toekomst vele patrijzen rond in de Bollenstreek. Dit is onder andere te realiseren door het aanplanten van meer hagen. De eerste haag wordt geplaatst door de Tulperij in Voorhout. Voorzitter Peter van den Akker reikte hiervoor op 20 oktober een voucher uit aan Anja Jansze. In totaal verstrekt het Landschapsfonds € 13.250,- subsidie aan dit project.

Op dit moment daalt de populatie van de schuwe patrijsvogel. Zorgelijk, vindt de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond, die zich inzet om de patrijs beter te beschermen. Samen met Landschapsfonds Holland Rijnland is er een actie op touw gezet om het aantal patrijzen flink te verhogen. Door onder andere het plaatsen van hagen krijgen de patrijzen meer bescherming en ondersteuning in hun leefgebied. Maar ook andere vogels en insecten doen hier hun voordeel mee. Zo versterken de hagen de biodiversiteit in de streek.

Voucheractie
Niet alleen bij de Tulperij komt er een mooie haag (terug) in het landschap, ook acht andere agrariërs plaatsen een haag met behulp van een voucher ter waarde van € 1.000,- van het Landschapsfonds Holland Rijnland. Deze Stichting ondersteunt allerlei groenprojecten die bijdragen aan het behouden en versterken van ons oer-Hollandse landschap. Wilt u informatie over deze hagen of heeft u een ander idee om het landschap mooier te maken in onze streek? Bijvoorbeeld het aanplanten van een boomgaard, bloeiende weides of bomenrijen. Bekijk dan hier de subsidiemogelijkheden.

Foto: Peter van den Akker, voorzitter van het Landschapsfonds, overhandigt Anja Jansze van De Tulperij een voucher voor het aanleggen van een patrijzenhaag. 

Tekst: Irene Brouwer

KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer