fbpx

nieuws

6 november 2021
Subsidie voor boomgaard de Brongaard

Het Landschapsfonds heeft een subsidie verstrekt aan boomgaard De Brongaard in Alphen aan den Rijn, zodat de bomen van informatieve bordjes voorzien konden worden. Bezoekers komen zo meer te weten over de bijzondere fruitsoorten.

Lees verder
15 oktober 2021
Leer hoogstambomen snoeien - Volg een gratis workshop!

Waar moet je opletten om een hoogstamboom gezond en vitaal te houden? In deze workshop snoeien krijg je praktische tips van een expert om toe te passen in je eigen boomgaard. Deze dag wordt georganiseerd in Alphen a/d Rijn op zaterdag 24 oktober.

Lees verder
5 mei 2021
Eerste theehaag van Nederland

De eeuwenoude boerenhagen komen terug, in de vorm van ‘theehagen’. Met steun van het Landschapsfonds is bij vier boeren in Warmond in totaal 500 strekkende meter theehaag aangeplant. Een prima schuilplek voor vogels, insecten en kleine zoogdieren.

Lees verder
11 november 2020
Nieuw fotoboek verschenen over hoogstamfruitbomen

Natuurfotograaf Marit Moerman neemt u mee naar vijf verschillende plekken in Holland Rijnland waar prachtige boomgaarden staan. Met dit fotoboek krijgt u een indruk van de verschillende soorten, de fruitoogst en de enthousiaste eigenaren.

Lees verder
7 november 2020
Monumentale boomgaard in park Rijnstroom

We gaan in gesprek met Maarten Dekker, de man die gemeentelijke boomgaard in park Rijnstroom al vele jaren verzorgt, met veel kennis en liefde. Wilt u over 20 jaar ook zo’n mooi volgroeide boomgaard? Plant dan nú hoogstamfruitbomen.

Lees verder
30 oktober 2020
Nieuwe fruitbomen voor Boerderij ’t Geertje

Deze boerderij heeft een 'eetbaar erf', zoals familie Van Rijn het noemt, met oude fruitbomen en eetbare struiken. Vanwege verval is er een nieuw fruitbomen-plan opgesteld, dat met steun van het Landschapsfonds gerealiseerd kan worden.

Lees verder
29 oktober 2020
Iederene Hoeve ontvangt subsidie voor boomgaard

Irene Vogel is eigenaar van deze oude boerderij in Alphen aan den Rijn, die voor allerlei functies benut wordt. Ruimtes worden verhuurd, er is een wijnproject gestart en er komt een voedselbos. Ons fonds verstrekt hierbij subsidie voor de nieuwe boomgaard.

Lees verder
22 oktober 2020
Landschapsfonds doneert 13.250 euro aan de patrijs

Ons fonds heeft samen met de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond een actie op touw gezet om het aantal patrijzen te verhogen. Door het plaatsen van hagen krijgen de patrijzen betere overlevingskansen in de Bollenstreek.

Lees verder
27 september 2020
Kasteeltuin omlijst met leifruitbomen

Ten zuiden van Voorschoten bevindt zich het bijna 800 jaar oude Landgoed Duivenvoorde. Voor de finishing touch worden er zestig leibomen tegen de tuinmuur geplant, gesubsidieerd door Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland.

Lees verder
23 september 2020
Boomgaard in ’t Vogelhoff, 7 jaar na dato

In 2011 werd er een start gemaakt met ‘t Vogelhoff. Mede door een subsidie van Holland Rijnland is hier in 2013 een grote boomgaard aangeplant. We zijn zeven jaar verder en benieuwd hoe het er nu voorstaat met ’t Vogelhoff en de fruitbomen.

Lees verder

U kunt het Landschapsfonds ondersteunen in haar streven de waarde en de aantrekkingskracht van het landschap in het gebied Holland Rijnland te verbeteren

Steun het fonds
Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland is een algemeen nut beogende instelling (ANBI)
Pauwstaat 32
2274 SK Voorburg
email: [email protected]
Telefoon: 085 - 0603 321
KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram