fbpx

Belangrijk onderzoek naar biodiversiteit & bestuiving

Naturalis Biodiversity Center en het Landschapsfonds Holland Rijnland doen een oproep aan alle eigenaren en beheerders van hoogstamboomgaarden om hun boomgaard aan te melden. Dit najaar start een onderzoekspilot naar de rol van hoogstamboomgaarden op het gebied van biodiversiteit. Door uw boomgaard te registreren helpt u data te verzamelen over de insectenstand in Zuid-Holland. Wie aan het onderzoek meedoet maakt kans op gratis tuingereedschap en een workshop snoeien. Kijk hier voor meer informatie.

De pilot wordt uitgevoerd in de regio Holland Rijnland en zal daarna worden opgeschaald naar een landelijk project. Naast het in kaart brengen van de bestuivende functie van fruitbomen wordt met het onderzoek de relatie tussen mens en een gezonde leefomgeving benadrukt.

De oproep wordt onder andere ondersteund door Groene Cirkels Bijenlandschap, De Groene Motor, Nederland Zoemt, IVN Nederland, Boerennatuur, Nederlands Fruit Netwerk en LandschappenNL. Boomgaarden kunnen aangemeld worden via de site: www.lfhr.nl/boomgaard-aanmelden.

Foto: Marieke van Leeuwen

KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer