fbpx

De Dyck breidt uit met tweede boomgaard

Woubrugge – Reinier Kempenaar heeft een wens: een nieuwe boomgaard aanplanten bij zijn grote groentetuin van restaurant en evenementenlocatie De Dyck. Zijn visie om honderd procent natuurlijk te telen en consumeren komt daardoor steeds dichterbij. Dankzij de voucheractie van Landschapsfonds Holland Rijnland is Reiniers wens uitgekomen en is er half april 2020 een nieuwe boomgaard aangeplant.

Enthousiast
Reinier vertelt enthousiast: “Het is super dat wij door deze actie twintig nieuwe fruitbomen hebben kunnen aanplanten, zoals appels, peren, pruimen en walnoten. Maar ook minder bekende soorten waaronder de mispel en kweepeer. Fruitboom-expert Frans Jansen heeft ons hierover goed kunnen adviseren en gaf extra tips bij het aanplanten.” Vorig jaar heeft Reinier ook gebruik gemaakt van de voucheractie waardoor hij de honderd jaar oude boomgaard achter zijn huis in ere kon herstellen. Samen met de grote groentetuin kan het bedrijf zorgen voor superverse producten die op het bord van de klant verschijnen.

De Dyck aanplant boomgaard

Coronacrisis
Al wekenlang heeft het restaurant echter geen gasten kunnen ontvangen door de coronacrisis. Het bedrijf moet het hoofd boven water houden in deze moeilijke tijd. Reinier licht toe: “We moeten kijken naar andere manieren om inkomsten te genereren. Het stond in de planning om in 2021 een winkel te starten. Dit plan hebben we vervroegd en is in sneltreinvaart op poten gezet.” Vanaf heden is het mogelijk bij De Dyck aardappels en uien te kopen. Tevens zijn er verse maaltijdpakketten te koop zoals verschillende soepen, pasta’s en salades. Zodra de groentes geteeld kunnen worden, gaan deze ook vers van het land de winkel in. En natuurlijk kunnen klanten heerlijk fruit kopen, afkomstig van de vele fruitbomen bij De Dyck.

Heeft u ook een project om het landschap mooier te maken?
Vraag dan een voucher aan bij het Landschapsfonds Holland Rijnland: www.lfhr.nl/voucher.

Tekst: Irene Brouwer
Foto's: Frans Jansen & Peter van den Akker

KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer