fbpx

Streekmuseum Veldzicht wint Challenge Landschapsfonds

Dit voorjaar konden particulieren, vrijwilligers(groepen) en andere organisaties hun landschappelijke project indienen om kans te maken op de Challenge-prijs van 10.000 euro. De voucher bevat uitvoeringsgeld voor een landschappelijk project. Met deze challenge wil het Landschapsfonds Holland Rijnland het landschap mooier maken. Het project moet een landschappelijke bijdrage opleveren, de biodiversiteit verbeteren en zichtbaar en beleefbaar zijn voor het publiek.

Ons bestuur koos unaniem voor het project van Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk. Dit project voldoet aan alle criteria waaraan het bestuur toetste. Zo wil de enthousiaste vrijwilligersgroep van Streekmuseum Veldzicht op haar terrein een vijver aanleggen voor de water(dieren), de verschillende tuinen door paden met elkaar verbinden, streekeigen beplanting toevoegen en een ware berceau realiseren. Hiermee wordt de biodiversiteit verhoogd, wordt het landschap nog beter leesbaar en wordt het museum nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Peter van den Akker, voorzitter van het Landschapsfonds Holland Rijnland, heeft de prijs vrijdag 24 juli uitgereikt. De voorzitter van Stichting Streekmuseum Veldzicht, Jan Hoogeveen, nam de prijs enthousiast in ontvangst. En ook de Tuinploeg van het museum was erg blij met de prijs voor hun plan. Er is meteen gestart met de uitvoering van het project.

Bekijk het filmpje van de feestelijke uitreiking

Nieuwe voucherprijsvraag ronde van € 10.000,-
Heeft u ook een goed idee voor een uniek natuurlijk, recreatief en educatief project aan het landschap van Holland Rijnland? Grijp dan nu uw kans en doe mee aan de tweede challenge ronde! Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een bijzondere rustplek, een uitkijkpunt, een informatiepunt of een ingreep om de biodiversiteit te verbeteren. Alle projectideeën zijn welkom!

Meedoen aan deze tweede challenge kan tot 15 oktober 2020.

KVK: 36347726 
RSIN: 8551.12.803
Disclaimer